Vandkunst

Titel: Vandkunst

Kunstner: Keld Moseholm Jørgensen. Billedhugger bosiddende i Dyreborg ved Fåborg, født 1936 i Freltofte. Uddannet på Det fynske Kunstakademi og Kunstakademiet i København. Mest kendt for sine skulpturer med små tykke mænd. Hans skulpturer kan ses overalt i bybilledet i de fynske byer.

Datering: 1994

Type: Vandskulptur udført i bronze og stål samt granitplader og natursten, den forestiller 4 tykke mænd, der med hvert sit reb forsøger at holde en stor sten nede. Inskription på plakette: ”Vandkunst skænket af De Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger og De Danske Skytteforeninger i anledning af Landsstævne 94 i Svendborg” og ”Kunstner: Keld Moseholm Jørgensen”.

Placering: Centrumpladsen, foran biografen.

Fakta: Skænket Svendborg by af De Danske Gymnastik og Idrætsforeninger og de Danske Skytteforeninger som tak for værtskabet ved Landsstævnet i 1994.

Litteratur: 99.37 Weilbachs Kunstnerleksikon. 73.6 Dahl, Hansen Anja: Skulpturoplevelser i Svendborg. 1996, side 14.72 Moseholm Jørgensen, Keld: Skulptur. 1996. 72 Moseholm Jørgensen, Keld: Keld Moseholms Verden. Alvor & Sjov. 2004